Wij maken Nederland elke dag een stukje mooier door mensen met plezier te laten wonen in hun droomwoning. We geloven namelijk in de kracht van mensen. Door zelfbouw te stimuleren en toegankelijker te maken, weten we dat iedereen een stukje dichterbij zijn of haar droomwoning komt.


Steenvlinder staat voor organische verandering op eigen kracht. De naam Steenvlinder vormt een contrast en dat is precies waar ons bedrijf in de essentie voor staat. We bouwen met natuurlijke groei. Net zoals een rups zichzelf verandert in een vlinder, zo zorgt Steenvlinder voor organische transformatie. Vanuit die gedachte vindt Steenvlinder het belangrijk dat in een gemeenschap duurzaam wordt omgegaan met oudere gebouwen en vergeten locaties. Bij zelfbouw maken we gebruik van de eigen kracht van bewoners en gebruikers.

Enorme kennis en ervaring op gebied eigenbouw
Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. In die periode hebben zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en nieuwbouw op kavels gerealiseerd. 

Eigenbouw in de gemeente Den Haag
Voor de gemeente Den Haag hebben Hans en Marnix een eigen methodiek ontwikkeld om eigenbouw projecten van de grond te krijgen en te begeleiden. Als verantwoordelijke voor eigenbouw zorgde Hans Sparreboom in de gemeente Den Haag jarenlang voor de realisatie van eigenbouwkavels en kluswoningen door de hele stad, zie www.ikbouwindenhaag.nl. Hans heeft het concept eigenbouw zo ontwikkeld dat het toepasbaar is in elk gebouw en op elke kavel. Marnix Norder is vanwege zijn deskundigheid door minister Blok benoemd tot Ambassadeur Eigenbouw (tot december 2015) en geeft advies in het hele land.