1. Neem een optie

Oriënteren
Als je geïnteresseerd bent in zelfbouw, ga je je eerst oriënteren op ons aanbod. Eventueel kan de Koperscoach je vrijblijvend adviseren.

Neem een optie
Als je je oog op een (klus)kavel hebt laten vallen, kan je een optie nemen. Dit kost €300,- en we reserveren de (klus)kavel dan voor je. Meestal is deze reservering 10 weken geldig, maar dit kan per locatie verschillen. De precieze afspraken leggen we vast in een korte overeenkomst.

2. Koop de kavel

Koopovereenkomst
Voordat jouw optieperiode verloopt, is het tijd om de koopovereenkomst te tekenen. Tegelijkertijd doe je een aanbetaling aan Steenvlinder van 10% van de kavelprijs. Steenvlinder gaat dan voor je aan de slag om de (klus)kavel ‘bouw- of klusrijp’ te maken.

Maak je plannen af
In de tussentijd kun jij je financiering regelen, je plannen uitwerken en eventueel vergunningen aanvragen. Bij de oplevering - uiterlijk één jaar later – betaal je de overige 90%. Ook de optievergoeding die je betaalde, verrekenen we dan.

3. Ga zelf bouwen

Het allerleukste!
Na oplevering en de notariële overdracht komt het leukste: je gaat zelf aan de slag met jouw woning! Je gaat je plannen nu écht realiseren. Je hebt hier maximaal een jaar de tijd voor. Rond deze tijd zorg je ervoor dat je een aannemer vindt die je huis met een goede prijs-kwaliteitverhouding binnen de door jou gewenste tijd (ver)bouwt. Bij een kluswoning kan je veel zelf gaan doen, daarmee bespaar je kosten. Je architect kan je hierin adviseren.

4. Ga er wonen!

Nooit meer weg
Bedoeling is dat je er na dat jaar zelf gaat wonen – minstens een jaar (zelfbewoningsplicht). Gelukkig is dat niet erg, want hier wil je nooit meer weg!