Volkskrant over belangstelling kluswoningen: "Muurtje weg, keuken erin klaar"

ARTIKEL Het begon in Rotterdam en ze verschijnen in steeds meer gemeenten: klushuizen, oude woningen die de koper zelf moet opknappen. De animo ervoor is groot. 


Door: Volkskrant, Bart Dirks, 27 september 2016
Foto: Raymond Rutting

Het vergt fantasie én twee rechterhanden om een patiowoning te zien in een oude kleedkamer, maar Marco Sudmeier zit er in gedachten al tv te kijken. 'Ik werk zelf in de bouw', zegt de 27-jarige elektricien en loodgieter. 'Die tussenmuur moet weg, daar komen een raam en een deur, dit wordt een slaapkamer. Keuken erin, leidingen wegwerken en je bent klaar.' 

Veel animo 
De voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's Gravenzande (gemeente Westland) wordt opgedeeld in zeventien kluswoningen. Ze kosten tussen de 42 duizend en 159 duizend euro - exclusief grondige verbouwing. De gymzaal wordt in vieren gehakt, de lokalen krijgen een tuin of balkon. Potentiële kopers kunnen zich sinds deze week inschrijven.

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant.

 

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl