Koopwoningen sneller mogelijk door zelfbouw

Voor starters blijft het nog steeds een uitdaging om een woning te kopen. Vooral met de nog stijgende huizenprijzen wordt het niet makkelijk gemaakt, dat meldt de NOS. Voor een gemiddelde starterswoning betaal je ongeveer 200.000 euro, maar de kans is groter dat je een woning voor die prijs vindt in Delfzijl dan in Amsterdam, daar zijn een kwart van de koopwoningen al duurder dan 400.000 euro.

Met zelfbouw kunnen de kosten de zo’n 30% lager zijn dan wanneer je een aannemer aan het werk zet. Daarbij bepaalt u zelf op alle fronten hoe de woning eruit komt te zien. U koopt een kavel en bouwt een huis geheel naar eigen wens en de kosten zijn ook een stuk lager dan bestaande koopwoningen. Onder zelfbouw verstaan we ook het verbouwen van een kluswoning van een bestaand gebouw, bijvoorbeeld een oud schoolgebouw of een ander monumentaal pand. Zo blijft de historie van het pand bestaan en heeft u een unieke woning met een mooie geschiedenis. Wat ook voor de buurt een aanwinst blijft. Wilt u meer weten over zelfbouw kijk dan op onze website www.steenvlinder.nl. Zou u zelf willen meehelpen aan het realiseren van betaalbare woningen voor starters, zodat zij makkelijker aan een woning kunnen komen? Kijkt u dan op www.andersfinancieren.nl en neem deel aan een van de obligaties.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl