Bijzondere vondsten in de PWA-school

In een van de kavels van de voormalig Prins Willem-Alexanderschool in ’s-Gravenzande zijn bijzonder oude spullen gevonden. In de oude school die vorige maand klusrijp is opgeleverd zijn een aantal kopers al begonnen met het klussen aan hun kluswoningen. Zo zijn er tijdens het openhalen van het plafond kranten, spiekbriefjes en proefwerken van de vorige eeuw gevonden. Het oudste krantenartikel dat gevonden is komt uit 1935!

Opmerkelijk is ook het oude sigarendoosje van Elisabeth Bas en het pakje sigaretten van Golden Fiction, dat een van de top sigarettenmerken was uit de jaren 50. De tijd waarin het óók heel normaal was om als leraar in de klas te roken in het bijzijn van hun leerlingen. Het oude pakje schoolmelk van Melkunie, dat nu beter bekend staat als Campina, zal bij de meesten ook wel een erg nostalgisch gevoel oproepen. De kroontjespennen werden niet meer gebruikt na de jaren 60 dus is deze vondst is ook zeker een bijzondere! De vinder van al deze spullen is van plan om ze later een mooi plekje te geven in de woonkamer zodra haar kluswoning af is. 

Dit maakt het project ook zo bijzonder: zo wordt duidelijk hoe gaaf het is om een oud leegstaand pand nieuw leven in te blazen en de geschiedenis in ere te houden. Wij zijn benieuwd of er gaandeweg nog meer bijzondere ontdekkingen worden gedaan!

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl