De Haagse Hogeschool-studenten maken schoolopdracht voor Steenvlinder

Gisteren hebben de tweedejaars-studenten van de Haagse Hogeschool voor Steenvlinder presentaties gegeven voor het project in Leiden. Hierin was de opdracht om het project zo duurzaam mogelijk klusrijp te maken.

 

De ideeën waar de studenten Bouwkunde mee kwamen waren erg uiteenlopend. Zo wilden ze het oude schoolgebouw nul-op-te-meter maken, m.a.w. net zoveel energie verbruiken als dat je opwekt. Dat kan bijvoorbeeld door een combinatie van zon- en windenergie. Er kwamen genoeg innovatieve ideeën langs om een zogeheten ‘solar road’ aan te leggen rondom het oude schoolgebouw. Dat wil zeggen: een autoweg die geheel bestaat uit zonnepanelen! Een goed alternatief is ook om een parkeerdak met zonnepannelen te plaatsen boven de parkeerplekken.

 

Er werd ook gesproken over het plaatsen van een Green House of een windmolen op het dak. Een gebruikelijke optie is om een warmte-koude-opslag te installeren in de grond om het warme zomerwater te bewaren voor de wintertijden om zo minder te hoeven stoken. Kortom allemaal mooie plannen! Met dit project als voorbeeld gaan de studenten nog meer opdrachten maken om hun bouwkundige kennis te vergroten. Vooralsnog is dit slechts een schoolopdracht en weten we niet in hoeverre wij hiermee aan de slag gaan voor het project in Leiden. Wel geldt bij Steenvlinder dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat dus wie weet nemen we wat adviezen mee in ons besluit!

 

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl