AD: "Veel belangstelling voor kluswoningen in school"

Voor de kluswoningen in de voormalige Prins Willem-Alexanderschool in '-Gravenzande bestaat veel belangstelling. Er hebben zich al ruim 50 geïnteresseerden gemeld bij Steenvlinder.

Dagelijks komen er weer belletjes van kan­di­da­ten­bin­nen

Hans Sparreboom

,,We zijn blij verrast door deze belangstelling," zegt Hans Sparreboom van Steenvlinder. ,,Dagelijks komen er weer belletjes van kandidaten binnen. We zijn inmiddels met gemeente Westland in gesprek over een mogelijke selectieprocedure."

Volgens Sparreboom is het goed mogelijk dat ook voor dit project gewerkt gaat worden met een wachtlijst. Die wachtlijst geldt al voor nieuwbouwprojecten in de gemeente. Hoe langer iemand is ingeschreven, hoe meer kans diegene maakt om ingeloot te worden. ,,We zijn nog druk aan het onderzoeken of dat hier ook een goede oplossing is."

Vrij
Er komen zeventien kluswoningen in het pand aan de Langestraat. De prijs varieert tussen 52.000 en 140.000 euro. De school kwam een aantal jaar geleden vrij toen de Prins Willem-Alexanderschool verhuisde naar de wijk Vreelande. 

Kopers krijgen een stuk van de school, bijvoorbeeld een lokaal, om zelf te verbouwen. Steenvlinder verzorgt aansluitingen op gas, elektra en water. Ook knapt het bedrijf de gemeenschappelijke ruimten op. 

De gemeente staat achter het project, dat mede door een motie van LPF Westland mogelijk is gemaakt. ,,Het behouden van een karakteristiek schoolgebouw en transformeren naar betaalbare kluswoningen in het centrum van 's-Gravenzande is uniek in Westland en past in onze woonvisie," zei wethouder Weverling (volkshuisvesting) bij de aftrap.
Geïnteresseerden kunnen op 5 september naar een informatieavond komen, waar duidelijkheid wordt gegeven over de verkoopdatum en de -procedure.

Bron: AD

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl