Steenvlinder maakt samen met bewoners plannen voor Energiepark in Leiden

Wat een fijne start van Buurtenergie Leiden op 11 april! Een initiatief van Nieuw Leids Bolwerk om het gebied rondom het Energiepark nieuw leven in te blazen. Dit gaat gebeuren in samenspraak met bewoners en een aantal externe partijen met expertise op gebiedsontwikkeling in de stad (BPD, Steenvlinder en woningcorporatie De Sleutels). Doel van Buurtenergie is om uit de toekomstbeelden van bewoners een plan voor ontwikkeling van het gebied te presenteren. Een gebied met een nieuwe energie, waar wonen, duurzaamheid en groen op een goede manier samenkomen en elkaar gaan versterken!

 

Steenvlinder sluit aan als expert en aanjager van zelfbouw en is de komende weken betrokken bij de interviews en werkateliers waar ontwerpers met bewoners, huidige gebruikers en geïnteresseerde stadpartijen met elkaar in gesprek gaan. Zelfbouw kan eigenlijk niet ontbreken in een wijk waar bewoners actief en op een andere manier hun wijk willen vormgeven. Zelfbouw betekent dynamiek en cohesie: de nieuwe bewoners wíllen ook graag aan hun wijk bouwen.

Meer informatie? Bekijk dan www.buurtenergieleiden.nl.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl