Gebiedsconcept Energiebuurt Leiden aangeboden aan gemeente

Na meerdere bijeenkomsten en werkateliers met buurt en stad is op woensdag 17 juli het gebiedsconcept Energiebuurt Leiden aangeboden aan wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking, ruimte en wonen). Een realistisch en écht Leids gebiedsconcept voor de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving. 

 

Steenvlinder heeft samen met burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) het gebiedsconcept opgesteld. De nieuwe Energiebuurt wordt een prettige plek met het park als verbindend element. Een plek voor mensen uit de buurt en stad om te ontspannen, elkaar te ontmoeten en te genieten van de stadsnatuur. Het wordt een innovatieve en energieke buurt in de stad, die goed verbonden is met de omgeving. 

 

Het concept is uitgewerkt door ontwerpers PosadMaxwan en Stijlgroep in samenwerking met Current architecture + urbanism. Het krachtige burgerinitiatief is daarmee uitgegroeid tot een professioneel samenwerkingsverband gesteund door stadspartners.  

 

Bekijk hier het volledige gebiedsconcept

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl