Aftrap project Onze Lieve Vrouwe Kerk Voorburg

Maandagavond 17 februari was de aftrap van het participatietraject in de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming kerk in Voorburg (in de lokale volksmond: de Onze Lieve Vrouwe Kerk). 

 

Een grote opkomst van belangstellenden, maar ook veel mensen die de kerk voor het eerst (of sinds 2008 weer) van binnen zagen. Herinneringen werden opgehaald en nieuwe ideeën werden gedeeld. Van buurtbewoners tot architect en van voormalig koster tot wethouder. Samen laten we de kerk weer stralen! 

 

Begin dit jaar is de koopovereenkomst getekend en in mei willen we een plan indienen bij de gemeente en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In de komende maanden, tot en met april 2020, doen we een participatietraject om samen een mooi plan te maken en cascowoningen – in combinatie met andere functies als werken – te realiseren. Een plek waar eigenaren de baas kunnen worden over bouwstijl, materiaalkeuze en afwerking. En natuurlijk, trots kunnen zijn! 

 

Meedenken of op de hoogte blijven? Meld je aan op www.onzelievevrouwekerk.nl

 

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl