Gemeente Leiden wil samenwerking met Buurtenergie

De gemeente Leiden heeft ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met ‘Buurtenergie’ voor de herontwikkeling van het Energiepark. 

 

Buurtenergie; de samenwerking tussen het buurtinitiatief Nieuw Leids Bolwerk en de ontwikkelaars Steenvlinder, BPD en MeyerBergman Erfgoed Groep, mag het komende half jaar hun gebiedsplan voor het Energiepark toetsen op haalbaarheid. Het is een unieke samenwerking tussen buurt, gemeente en professionele gebiedsontwikkelaars. En dat is ook precies de reden dat de gemeente voor deze samenwerking kiest: ‘Vanwege het unieke karakter en het vertrouwen dat wij in deze partijen hebben’, zei wethouder Fleur Spijker in een toelichting op het besluit over het Energiepark. 

 

De komende maanden zal dus blijken of de plannen financieel haalbaar zijn en op welke manier de samenwerking tussen de buurt, gemeente en ontwikkelaars vorm zal krijgen. 

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl