Klussers in Vlaardingen gestart

Het leek in de eerste instantie zo ver weg voor de kopers van De Meesterproef in Vlaardingen; het ontvangen van de sleutel van hun ‘klaslokaal’. Een half jaar de tijd hadden ze, om zich voor te bereiden en alles te regelen voordat ze zouden starten met klussen. Dat ging best snel voorbij zo’n half jaar! Inmiddels zijn de klussers namelijk alweer een maand ontzettend hard aan het werk om hun droomhuis in het voormalig schoolgebouw te maken. De een met het doel om er binnen twee maanden te wonen, maar voor de meesten is de kerst het streven. 

 

Wat bij de klussers in Vlaardingen meteen opvalt is de dynamiek in de groep. Er wordt veel gedeeld; gereedschappen, kennis en ervaring, maar ook een hoop plezier en de onvermijdelijke frustratiemomentjes. De vrijdagmiddagborrel is al vaste prik, al is dat de komende tijd nog op 1,5 meter afstand van elkaar. De een regelt de biertjes, de volgende een koelkastje en de ander haalt de hapjes. 

 

Nu veel binnenmuren zijn geplaatst, krijgen de woningen echt vorm en kun je langzaamaan zien waar naartoe gewerkt wordt. En misschien is wel het leukste om te zien hoe iedereen zijn eigen ideeën en smaak toepast. Eén schoolgebouw, maar met 14 unieke woningen. Vier van deze kluswoningen zijn van Stichting Fundering, speciaal voor mensen met een afstand tot de hypotheekmarkt. Ook deze klussers zijn vorige maand direct gestart. Wij zijn trots op onze klussers in Vlaardingen! 

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl