Kim klust haar eigen loft

Haar droomwoning in 's-Gravenzande

Kim startte haar droom begin 2017. In eerste instantie greep ze mis bij een kluswoning in 's-Gravenzande, omdat de animo heel groot was. Maar toch bleek er een kluswoning vrij te komen, nadat iemand anders had afgezegd. Toen ze dat te horen kreeg, hoefde ze niet lang meer na te denken.

 

"Eigenlijk heb ik niet te veel nagedacht. Ik heb het gewoon gedaan. Toen ik zeker wist dat ik de kluswoning ging kopen heb ik stage gelopen bij een aannemer om bij te leren. Daar heb ik veel aan gehad! Ik doe bijna alles zelf."


"Dat ik handig was, wist ik zelf ook niet!"

In februari 2018 gingen we voor het eerst bij Kim langs om te kijken hoe het ervoor stond. Bekijk het filmpje!


Enorme hoogte

Kim maakt een loft-woning van een voormalig stuk gymzaal. Haar kavel had oorspronkelijk een oppervlakte van 44 m2 (en 43 m2 tuin). Deze heeft ze flink vergroot door er een vide in te maken met een mooie wenteltrap. Deze vond ze tweedehands. Toen ze er achter kwam dat de trap niet helemaal paste qua afmetingen in haar ontwerp, heeft ze het ontwerp iets aangepast om ervoor te zorgen dat ze toch die mooie trap kon houden. Dat is het mooie van zelfbouw!


"Vaak denk je het is te moeilijk. Maar dan lukt het en ben je super trots."

In het voorjaar van 2018 gingen we opnieuw langs bij Kim. Er is veel gebeurd in haar woning! Bekijk het filmpje.


“Het lijkt me echt heel gaaf om een bad in m’n slaapkamer te hebben. Als je dan toch zelf de leidingen moet leggen, dan bouw je hem maar gelijk in je slaapkamer!”


"Je vergeet heel snel wat je neerzet, maar dan krijg je leuke reacties van mensen. Die helpen je realiseren dat je best wel trots mag zijn!"

Kim blijft lekker doorgaan! In deze derde aflevering is er weer veel vooruitgang te zien en vertelt Kim over de keuzes die ze heeft gemaakt en wat haar kluswoning uniek maakt.


"Als er weer een huis zou zijn dat ik kan veroorloven, dan zou ik het zo nog een keer doen!"

De kluswoning van Kim is af! In deze laatste aflevering zie je het resultaat van al het harde werk. Kim heeft er echt iets moois van gemaakt én helemaal op haar eigen manier!


Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl