Nieuws

Ga zelfbouwen en klussen

Niet omdat het moet, maar omdat het kán! In het AD vertelt Marnix Norder beknopt dat zelf klussen of bouwen je zeker wel voordeel oplevert in deze tijd van krapte op de woningmarkt: je bepaalt zelf je indeling, je verbouwing en budget. En wij zien inmiddels wat voor betaalbare, maar vooral unieke woningen je ervoor terug krijgt.

Hoelang moet een sociale woning een sociale woning blijven

Steenvlinder levert ook sociale huurwoningen, maar dan wel anders. Daarvoor zetten wij met onze partners de stichting Steenvlinder INC in. INC biedt een kluswoning als sociale huurwoning aan. De huurder krijgt een bouwbudget om materialen te kopen, klust zelf en heeft het recht om de woning later te kopen, tegen de oorspronkelijke prijs plus het bouwbudget.

Kluswoningen in de Thomaskerk

Twee weken geleden was de eerste informatiebijeenkomst over de Thomaskerk in Zeist. We vroegen hen of zij het gebouw wilde behouden of slopen. Zo’n 85% van de belangstellenden gaf aan dat ze vonden dat het gebouw behouden moet blijven en getransformeerd moet worden tot woningen.

VPRO Tegenlicht: Wonen buiten de box

Uitzending van zondag 21 maart jl.: Marnix loopt in deze uitzending van VPRO Tegenlicht ‘Wonen buiten de box’ rond in ons zelfbouw- en klusproject De Nijverheid in Leiden. Wij creëren daar betaalbare woningen in bestaande schoolgebouwen voor o.a. jongeren, starters, ondernemers. Daar zijn 25 van de 72 woningen beschikbaar gesteld om via Steenvlinder INC , voor deze doelgroep, te ontwikkelen.

Kluswoningen in Thomaskerk Zeist!

In de Thomaskerk aan de Oranje Nassaulaan in Zeist-Oost gaan wij aan de slag om kluswoningen te realiseren. Het kerkgebouw in de wijk Kerckebosch, dat sinds 2014 leeg staat, was het onderkomen van de PKN-gemeente (Protestantse Kerk in Nederland). Die kerkelijke gemeente ging echter op in de Noorderlichtgemeente in Zeist en vanaf 2014 stond het pand daardoor leeg.

Gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen.

Niet slopen, slopen, slopen, maar gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen. Zoals in Vlaardingen, in de voormalige Globe school, waar oude klaslokalen worden verbouwd tot paleisjes. Door de bewoners zelf.

Bestaande panden ombouwen tot woningen!

Dagblad Trouw publiceerde vandaag de oproep van Marnix Norder, mede-oprichter van Steenvlinder, dat er meer aandacht nodig is voor leegstaande overheidspanden in de zoektocht naar meer woningen in Nederland. Daar ziet hij vooral kansen: binnenstedelijk bestaande bouw benutten voor diverse doelgroepen: starters, jonge gezinnen, 50+, statushouders etc. Sociaal en inclusief. Dat verdient het om gestimuleerd te worden!

Kopje koffie in je slaapkamer

Wie Sjoerd en Marion nog niet kent, als echte BS-ers (Bekende Steenvlinders) verschenen zij de vorige weken een aantal keer in de media. Op het NOS journaal, in het AD en in Groot Rijswijk. En hier in een vlog over de voortgang van hun klusavontuur.
Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand projectinformatie, tips en nieuws.

Oosteinde 237
2271 EG Voorburg

070 444 98 94
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring