Nieuws

01-12-2022

Steenvlinder te gast bij podcast Vastgoed Gezocht

In de podcast van BNR Radio ‘Vastgoed Gezocht’ duiken Maarten Bouwhuis en Maarten de Gruyter in de wereld van het vastgoed. Marnix Norder, medeoprichter van Steenvlinder, schoof aan om te praten over zelfbouw. Waarom hebben zelfbouwers een voorsprong op de verhitte woningmarkt.
24-11-2022

Urbannerdam wordt Steenvlinder

Het van oorsprong Rotterdamse woonadviesbureau ‘Urbannerdam’ gaat verder onder de vlag van ‘Steenvlinder’. In 2019 nam Steenvlinder het adviesbureau over. Vanaf dat moment is de samenwerking tussen de twee bedrijven nauwer geworden. Steeds vaker werd de kennis van de ene partij ingezet voor het doel van de ander. Inmiddels zijn Steenvlinder en Urbannerdam daadwerkelijk één hechte organisatie geworden. Om dat te bekrachtigen zal de naam Urbannerdam nu overal plaatsmaken voor Steenvlinder.
22-11-2022

Een hartstochtelijk pleidooi

Een jaar geleden was het bijna een onmogelijke opgave om een offerte van een aannemer te krijgen. Na een telefoontje lieten ze niks meer van zich horen en als ze na een paar weken dan toch met een offerte kwamen, was die, zoals ze dat zeggen, met de vork geschreven. Want de prijs was zo hoog dat het voor de aannemer in kwestie een uiterst lucratieve klus werd en als je nee zei omdat je je belazerd voelde, vonden ze het ook niet erg, want ze hadden toch werk zat.
15-11-2022

Wat doet het Woonteam voor de stad

Urbannerdam dat tegenwoordig onderdeel is van Steenvlinder heeft altijd in Rotterdam gezeten. De stad kent het bureau dan ook als geen ander. Die kennis begint al onder de grond want de woningen in veel Rotterdamse wijken zijn gebouwd op houten palen. En dat leidt nogal eens tot problemen waarbij het Woonteam van Steenvlinder in actie komt.
11-11-2022

In the meantime…

Twee jaar is Steenvlinder nu actief in Engeland. De verwachting is dat begin volgend jaar de eerste kavels (in Kent) verkocht gaan worden en de eerste klussers aan de slag gaan. Op dit moment zijn er drie projecten met in totaal ca. 75 kavels in voorbereiding. Nog eens 75 kavels zullen daarna worden ontwikkeld.
15-11-2022

Het verschil maken voor bewoners

Wat vindt projectleider en architect Ernst de Jager het leukste in zijn werk bij Steenvlinder? Het antwoord luidt: “Het contact met mensen en ervoor zorgen dat die ene droomwoning wordt gerealiseerd.” En eigenlijk is dat altijd al zo geweest. Eerst werkte hij jarenlang bij een groot architectenbureau vooral voor corporaties en andere grote partijen.
02-11-2022

Opbouw ecodorp in Wageningen gestart

Niet lang na de aankoop van het VADA-terrein aan de Costerweg in Wageningen, werd onze nieuwe locatie bezet door actievoerders. De krakers wilden woonruimte en vroegen op die manier aandacht voor het schreeuwende tekort aan woonruimte in Nederland. Al snel kwamen we met de gemeente en de krakers tot een overeenstemming: de krakers mogen blijven.
01-11-2022

Zelfbouwers Angelique & Ronald: Van kavel naar droomhuis

Angelique & Ronald wonen samen met hun zonen Rick & Tim in de Vrije Wilg, Dordrecht. Het klusavontuur hebben ze als positief ervaren. “De voordelen die je hebt om zoveel mogelijk de vrije hand te hebben om je eigen droomhuis te ontwikkelen.” Angelique neemt ons mee in hun bouwverhaal. Van kavel naar droomhuis.
19-10-2022

Samen een buurt op poten zetten in Haarlem

Baden Powell zou het wel leuk hebben gevonden. De oprichter van de wereldwijde scouting hield er wel van de handen uit de mouwen steken. En dat is precies wat de toekomstige bewoners van het project in Haarlem dat zijn naam draagt, straks te wachten staat.
13-10-2022

De 7-generatie woning van Tom & Rachel

Tom is een van de bewoners van de Stampioenstraat in Rotterdam en tevens de architect van het ‘Samen Bouwen’ project. Zijn bureau, Toko Fuze, heeft goed nagedacht over het schrijven van de collectieve spelregels voor de groep en tegelijkertijd gekeken naar de individuele wensen. Hierdoor is een prachtig beeld ontstaan!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer