Nieuws

09-10-2022

Postkantoor Apeldoorn vindt haar nieuwe bestemming

Hoe kijkt gemeente Apeldoorn aan tegen de transformatie van het oude Postkantoor? We vroegen het Corine Schouten van der Velden, gemeentelijk portefeuillemanager vastgoed. De nieuwe invulling van het monumentale pand moet voor een beetje levendigheid zorgen: “het postkantoor staat tenslotte in het hartje van de stad.” Een geruststellend idee vond zij het dat Steenvlinder de klussers gedurende het hele traject met raad en daad bijstaat. “We wilden hier geen ‘Help, mijn man is klusser’ toestanden.”
08-08-2022

Sigrid en Jaap-Willem hopen op een groene, saamhorige wijk

Al jarenlang waren Sigrid en Jaap-Willem betrokken bij een initiatief dat een ecologisch woonproject in Haarlem van de grond wilde trekken. Tot vier keer toe werden ze teleurgesteld doordat terreinen en panden uiteindelijk tóch niet beschikbaar kwamen. Toen ze het Baden Powell project van Steenvlinder voorbij zagen komen, grepen ze hun kans. “We stappen uit onze bubbel.”
05-08-2022

Van ontwerp tot financiën: koperscoach Heleen helpt je op weg

Een koperscoach van Steenvlinder, wie is dat en wat doet zij eigenlijk? Dit is er eentje, Heleen. Zij begeleidt onze optienemers tot kopers en tot echte zelfbouwers of klussers. In Apeldoorn is zij bijvoorbeeld net gestart met kersverse soon-to-be klussers van hun eigen kluswoning. Je weet wel, in dat prachtige oude postkantoor. Tijdens de optieperiode zorgt Heleen dat de optienemers elke week weer een stapje verder zijn met hun ontwerp, de kosten en de financiële mogelijkheden voor het realiseren van ieders eigen droomwoning.
26-07-2022

Kloosters, kloostertuinen en vlinderhotels

Vandaag hingen we bij twee Kloosters in Limburg onze eerste vlinderhotels op. In Venray en in Kerkrade tekende Hans Sparreboom, mede-eigenaar Steenvlinder, de koopovereenkomsten van deze eeuwenoude pareltjes die we gaan transformeren naar kluswoningen.
18-07-2022

Marion & Sjoerd doorzetters in penthouse

Steenvlinder heeft zich goed kunnen laten zien op het EPP congres begin juni. Deze keer was Nederland de gastheer van het congres, bedoeld voor de christen democratische partijen in Europa. Ca. 4000 deelnemers kwamen naar Ahoy in Rotterdam om met elkaar twee dagen lang te praten over wat hoog op de politieke agenda staat.
08-07-2022

Tijdelijke bewoning op nieuwe locatie in Wageningen

Na de zomer starten we met de participatie rondom onze nieuwe locatie aan de Costerweg 5-7 in Wageningen. Wel is er al een tijdje reuring op het braakliggende terrein waar vroeger de VADA drukkerij was gevestigd. Sinds mei 2022 is Steenvlinder eigenaar van het stuk grond.
24-06-2022

Steenvlinder praat met minister

Het was een bijzonder gesprek, tussen “onze Marnix” en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening Hugo de Jonge. Die overigens geen vreemden voor elkaar zijn. Want een kleine tien jaar geleden waren zij als wethouders in Den Haag en Rotterdam met dezelfde portefeuilles immers collega’s van elkaar. Het gesprek vond plaats op de tweede dag van het EPP-congres in Ahoy in Rotterdam.
20-06-2022

Herontwikkeling tweede klooster in Limburg

In Venray gaan we aan de slag in het voormalige St. Oda Klooster, gelegen op 10 minuten loopafstand van de binnenstad. Een pareltje, waar we 8 tot 12 kluswoningen willen realiseren in combinatie met houtbouw nieuwbouwcasco’s in de omliggende ruime kloostertuin. Het klooster is inmiddels het twééde klooster in Limburg dat wij gaan transformeren.
27-05-2022

Klusser Bartjan schittert in het AD Rotterdams Dagblad!

Klusser Bartjan Burgers (40) straalt in het AD Rotterdams Dagblad! Vol trots vertelt hij over zijn droomwoning in de Meesterproef, Vlaardingen. In maart 2020 is het oude schoolgebouw opgeleverd aan de klussers. Zij zijn hard bezig geweest om hier hun mooiste woning te maken en dat is te zien!
3-5-2022

Klussers Kelly & Jolin: er is maar een route en die gaat vooruit!

Kelly & Jolin zijn in november 2020 gestart aan hun klusavontuur in de Meesterproef, Vlaardingen. Het huis is bijna af, de verhuisdatum is in zicht, tijd om te kijken hoe het met ze gaat! Hoe hebben zij het bouwen van een eigen huis ervaren?

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer