Nieuws

21-10-2021

Duurzaam huiswerk

In het begin keek journalist en tekstschrijver Maja Landeweer (44) wel een paar keer per dag op de app om te zien hoeveel bomen ze met de zonnepanelen op haar dak had gered. In de nieuwbouwwoning aan de Birkhoven in Rijswijk die zij met haar vriend Evert-Jan Daniels (52) heeft gekocht, vertelt zij dat zij altijd al een “groen meisje” is geweest. Maar ja, hun vorige huis stond in het hart van het Haagse Regentessekwartier waar ze nog niet eens een tuintje hadden. Dus bewaarde zij haar groene aspiraties en droomde ze af en toe van een huisje in de Achterhoek.
15-10-2021

De Sint Jansschool in Rotterdam-Noord krijgt nieuwe bestemming

De gemeente Rotterdam heeft het voorstel voor (her)ontwikkeling van de oude Sint Jansschool aan de Hammerstraat gegund aan een initiatief van een groep jonge professionals uit Rotterdam, verenigd als Noorderlicht. Het ontwerp is uitgewerkt i.s.m. ontwikkelaar Steenvlinder en architectenbureau Eklund ter Beek.
11-10-2021

Talkshow ‘Samen aan de slag met collaboratieve woonvormen’

We moeten bouwen, bouwen, bouwen. Maar voor wie? Hoe willen zij wonen? In hun eigen huis, maar hoe kijken zij naar de verbinding met hun buren, het buiten, het gebruik? Door meer te luisteren naar de (toekomstige) bewoners, die elkaar vinden en samen verder willen bouwen in deze wereld, kunnen hun ideeën een welkome deeloplossing zijn voor de krapte op de woningmarkt.
30-09-2021

Samen bouwen brengt de menselijke maat terug in het bouwproces

Meet Vera! Zij begeleidt de ‘samen bouwen’ projecten bij Steenvlinder. Dit zijn collectieve zelfbouw- of klusprojecten. Hierbij is een collectief mensen zélf de ontwikkelaar van hun project.
06-09-2021

Pointer (KRO-NCRV): tekort aan sociale huurwoningen

Het is een getrek op de woningmarkt. Met midden- en lage inkomens die aan het kortste eind trekken. Het is een probleem dat ettert, waar zondag 12 september in Amsterdam ook mensen de straat voor opgaan. Ze pikken het niet langer. Er is een te grote groep die geen woning kan krijgen. Niet op de koopmarkt, niet op de huurmarkt. Het probleem is helder, de oplossingen nog troebel. Vooral vanuit de politiek: zo blijkt in deze uitzending van Pointer, het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV.
01-09-2021

Aandacht voor de huur-klus-koop constructie Steenvlinder INC

In het radioprogramma ‘de menselijke maat’ op NPO radio 4 is er aandacht voor grote problemen die op kleine manieren worden opgelost. Deze keer over de woningnood en de oplossing van Steenvlinder INC!
26-08-2021

Meer zelfbouw om woningaanbod te vergroten: in Engeland komt de regering met een actieplan

Terwijl we in Nederland al veel meer markt gestuurd inzetten om het aantal (betaalbare!) woningen te vergroten, maakt de regering in Engeland een inhaalslag om tot urgent actieplan te komen. Met de focus op zelfbouw als katalysator om meer woningen zelf te laten bouwen.
17-08-2021

Eerste huur-bouw-koop zelfbouwers aan de slag met WikiHouse

Het is zo ver! De eerste zelfbouwers van Steenvlinder INC kunnen starten met het bouwen van hun WikiHouse in Almere. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. We organiseerde een klein tekenmomentje met de kersverse zelfbouwers want zij zijn nu officieel eigenaar zijn van de kavel.
16-08-2021

Huurteams voor eerlijk en veilig wonen

Onze collega’s bij Urbannerdam zijn al enkele jaren actief om misstanden op de particuliere huurmarkt recht te trekken. Of het nu gaat om illegale kamerverhuur, slecht onderhouden woningen, te hoge huurprijzen of verhuurders die huurders dreigen uit te zetten als zij hier een punt van maken. Het huurteam van Urbannerdam is inmiddels in meerdere steden actief om huurders eerlijk en veilig te laten wonen.
16-07-2021

Betaalbaar, vrijstaand en duurzaam wonen in een WikiHouse

Een betaalbare, vrijstaande nieuwbouwwoning: bestaat dat nog? Het bestaat! In Almere bouwen de bewoners van WikiHouse De Stripmaker hun eigen betaalbare woning.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring