05. november 2019
Op 17 oktober jl. was de officiële aftrap van het klus- en bouwrijp maken van De Nijverheid. Niemand minder dan wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) maakte een eerste muurtje met de grond gelijk.

23. september 2019
Ter versterking van het team Acquisitie zoeken wij een (medior) ontwikkelmanager die zijn vleugels wilt uitslaan binnen de zelfbouwontwikkeling.

19. september 2019
Afgelopen week zijn de eerste drie kluswoningen van De Meesterproef in Vlaardingen verkocht. Na een lange 12 weken ontwerpen, schetsen en onderzoek doen, was het moment daar dat de kopers het zelfbouwavontuur aangaan en hebben getekend. Dat is natuurlijk even gevierd (de kids hadden gewoon appelsap)!

21. augustus 2019
Steenvlinder ontwikkelt een plan voor de pijler wonen binnen het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). De oplossing moet zorgen voor organische ontwikkeling. De gemeente Rotterdam is enthousiast over het voorstel. Samen is besloten het plan uit te gaan werken.  

13. augustus 2019
Na twaalf weken tekenen, rekenen en zoeken naar de juiste aannemer, was het afgelopen week dan echt zover: het ondertekenen van de zelfbouwkavel koopovereenkomsten in De Nijverheid. Zeventien toekomstige bouwers zijn nu officieel eigenaar van hun zelfbouwkavel aan de rand van het voormalige schoolgebouw aan de Toussaintkade.

23. juli 2019
Na vele bijeenkomsten en werkateliers met buurt en stad is op woensdag 17 juli het gebiedsconcept Energiebuurt Leiden aangeboden aan wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking, ruimte en wonen). Een realistisch en écht Leids gebiedsconcept voor de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving.

23. mei 2019
Wij zijn altijd trots als we nieuwe projecten kunnen starten met maatschappelijke partijen die ons concept goed begrijpen en ons kunnen aanvullen. Zo hebben we onder andere voor een buurtinitiatief in Leiden met gebiedsontwikkelaar BPD de handen ineengeslagen.

22. mei 2019
Bij Steenvlinder zitten we liever niet stil en willen we eigenlijk in het hele land mensen de mogelijkheid bieden om hun droomhuis te bouwen of klussen. Goed nieuws: we hebben er sinds deze maand weer twee nieuwe locaties bij!

20. mei 2019
Op zaterdag 18 mei was de Open Dag bij De Meesterproef in Vlaardingen. In het voormalig schoolgebouw komen tien woningen beschikbaar, waarvan er drie gereserveerd zijn voor Stichting Fundering.

17. mei 2019
Na de succesvolle en goed bezochte open dagen de afgelopen maand, was het langverwachte moment daar: de optiedag. Op zaterdag 11 mei zijn onder het genot van een lekker ontbijtje en kopje koffie de opties afgenomen.

Meer weergeven

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl