13. maart 2020
De gemeente Leiden heeft ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met ‘Buurtenergie’ voor de herontwikkeling van het Energiepark. Buurtenergie; de samenwerking tussen het buurtinitiatief Nieuw Leids Bolwerk en de ontwikkelaars Steenvlinder, BPD en MeyerBergman Erfgoed Groep, mag het komende half jaar hun gebiedsplan voor het Energiepark toetsen op haalbaarheid. Het is een unieke samenwerking tussen buurt, gemeente en professionele gebiedsontwikkelaars. En dat is ook precies de reden...

18. februari 2020
Maandagavond 17 februari was de aftrap van het participatietraject in de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming kerk in Voorburg. Herinneringen werden opgehaald en nieuwe ideeën werden gedeeld. We zijn super trots om hier aan de slag te gaan!

11. februari 2020
Het is officieel! We hebben de sleutel ontvangen van de Voorstraat (142-144) in hartje Dordrecht. Bijna 140 jaar lang liepen hier duizenden kindervoetjes over de marmeren vloeren en eeuwenoude trappen..

11. februari 2020
Eind januari vond de eerste Buurtenergie-buurtbijeenkomst van het nieuwe jaar plaats. Steenvlinder is één van de ontwikkelaars binnen het initiatief en zet zich in om op deze nieuwe manier te ontwikkelen; samen met de buurt. We geven graag weer even een update van de stand van zaken.

05. november 2019
Op 17 oktober jl. was de officiële aftrap van het klus- en bouwrijp maken van De Nijverheid. Niemand minder dan wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) maakte een eerste muurtje met de grond gelijk.

23. september 2019
Ter versterking van het team Acquisitie zoeken wij een (medior) ontwikkelmanager die zijn vleugels wilt uitslaan binnen de zelfbouwontwikkeling.

19. september 2019
Afgelopen week zijn de eerste drie kluswoningen van De Meesterproef in Vlaardingen verkocht. Na een lange 12 weken ontwerpen, schetsen en onderzoek doen, was het moment daar dat de kopers het zelfbouwavontuur aangaan en hebben getekend. Dat is natuurlijk even gevierd (de kids hadden gewoon appelsap)!

21. augustus 2019
Steenvlinder ontwikkelt een plan voor de pijler wonen binnen het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). De oplossing moet zorgen voor organische ontwikkeling. De gemeente Rotterdam is enthousiast over het voorstel. Samen is besloten het plan uit te gaan werken.  

13. augustus 2019
Na twaalf weken tekenen, rekenen en zoeken naar de juiste aannemer, was het afgelopen week dan echt zover: het ondertekenen van de zelfbouwkavel koopovereenkomsten in De Nijverheid. Zeventien toekomstige bouwers zijn nu officieel eigenaar van hun zelfbouwkavel aan de rand van het voormalige schoolgebouw aan de Toussaintkade.

23. juli 2019
Na vele bijeenkomsten en werkateliers met buurt en stad is op woensdag 17 juli het gebiedsconcept Energiebuurt Leiden aangeboden aan wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking, ruimte en wonen). Een realistisch en écht Leids gebiedsconcept voor de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving.

Meer weergeven

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl