Marion & Sjoerd
doorzetters in penthouse

Kelly & Jolin zijn in november 2020 gestart aan hun klusavontuur in de Meesterproef, Vlaardingen. Het huis is bijna af, de verhuisdatum is in zicht, tijd om te kijken hoe het met ze gaat! Hoe hebben zij het bouwen van een eigen huis ervaren?

Hetzelfde schuitje

“We zijn nu zo’n 1,5 jaar bezig. Ondertussen kwam er een klein meisje bij, ging Nederland een paar keer in lockdown, was er een avondklok en bleken materialen moeilijk leverbaar of helemaal niet te krijgen (nu nog steeds niet). Er waren dus genoeg momenten dat we ons hebben afgevraagd of dit hele avontuur wel zo’n goed idee was… Maar er is maar een route en die gaat vooruit!

Met onze verhuisdatum in zicht zijn we heel trots op wat we samen met mijn vader hebben gebouwd. Veel vrienden, kennissen en familieleden hebben ons op allerlei mogelijke manieren geholpen. Ook onze buren waren super behulpzaam en kwamen zo af en toe even polshoogte nemen. Superfijn dat iedereen in hetzelfde schuitje heeft gezeten en het dus best begrijpt als je even een schroevendraaier komt lenen of een peptalk nodig hebt. We zijn heel blij met het eindresultaat en kunnen niet wachten om eindelijk te gaan genieten van ons prachtige huis! We gaan hier voorlopig niet weg!

Een beetje eigenwijs

Zelf je woning ontwerpen is heel gaaf, maar ook heel lastig, er zijn zo veel opties! Jolin vond het vooral heel moeilijk omdat hij er moeilijk een voorstelling van kon maken. Hij vertrouwde dan ook maar op mijn oordeel, haha! Er zijn zo veel dingen waar je over na moet denken, van de grove lijnen, tot de stopcontacten aan toe. Hulp van de architect was heel fijn, maar we zijn ook graag een beetje eigenwijs en soms zet ook het gebouw je voor verrassingen waar je op moet kunnen anticiperen.

Linksom of rechtsom

Als we het opnieuw zouden doen dan zouden we een strakkere planning hanteren en sommige dingen toch uit handen geven omdat het meer tijd heeft gekost dan vooraf ingecalculeerd. De keerzijde daarvan is wel dat we heel veel hebben geleerd en dat is ook veel waard. Tot slot heb je echt wel een flinke dosis positiviteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen nodig, want het zit echt wel eens tegen en dan moet je toch door, linksom of rechtsom. Maar door gewoon elke dag weer opnieuw te beginnen komt alles uiteindelijk altijd goed. Twijfel je nog? Gewoon doen!”

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer