Onze Lieve Pastorie Voorburg
Aanbod uitgelicht

Duurzaam en groen wonen in Mijn Eigen Wiericke

Zelf je woning bouwen, direct aan het water in Nieuwerbrug. Het kan in Mijn Eigen Wiericke, het zelfbouwproject van Steenvlinder in Nieuwerbrug. Omringd door water en groen, bouw je hier je eigen duurzame vrijstaande of geschakelde woning.

Waar ga jij aan de slag?

Benieuwd naar de mogelijkheden van zelfbouw? Hieronder een overzicht van onze projecten: zelfbouwkavels, kluswoningen of casco-houtbouwwoningen, op verschillende locaties. Of je nu zelf aan de slag gaat of als groep, het eindresultaat is helemaal aan jou. Want, hoe je het indeelt en afwerkt, zelf of met een aannemer, bepaal je zelf.

Projecten overzicht

Veelgestelde vragen Top 5

Wat is een kluswoning?

Een kluswoning is een lege woning in een bestaand gebouw waar jij zelf de regie neemt over hoe je de woning indeelt en afbouwt. Elke kluswoning heeft zijn eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. De meterkast wordt geplaatst op een vaste plek in de woning en de (nuts) kabels en leidingen leggen wij tot daar aan. Ook wordt de riolering aangelegd op een vaste plek in de kluswoning. Jij bepaalt en bouwt verder jouw keuze indeling, binnen de constructieve mogelijkheden van de woning.

Hoeveel klusbudget heb ik nodig?

Dat ligt aan wat je zelf gaat doen en wat je laat doen. En door wie. Vraag alvast rond in jouw familie en vriendenkring of iemand eerder heeft verbouwd of een idee heeft van kosten en inspanning. En let op, dit is een volledige verbouwing: alle muren, kabels en leidingen moeten aangelegd worden. En de afwerking is uiteraard ook belangrijk om mee te tellen. Deze kosten kan je al per m2 bijvoorbeeld gaan berekenen. Installatiekosten voor bijvoorbeeld ventilatie en aansluiting van een eigen warmtepomp zijn tevens belangrijke kosten om rekening mee te houden. In de optieperiode ga je alle verbouwkosten nader onderzoeken. Je krijgt een gratis schetsessie bij een architect die jouw indeling op maat schetst. Met deze schets kan je al offertes gaan aanvragen bij aannemers om er achter te komen wat jouw verbouwing gaat kosten. 

Wat is een optie?

Een optie is een reservering van een kluswoning. Een optieperiode duurt 12 weken waarin je jouw mogelijkheden onderzoekt. Wat voor huis wil je? Welke materialen wil je gebruiken? Kun je het betalen? Na de 12 weken besluit je of je de kluswoning wilt kopen.

Hoe kan ik een optie nemen op een kluswoning?

Bij elk project bij Steenvlinder geldt dat mensen zich moeten inschrijven voor een optie. Dat begint met het aanmelden van jouw interesse in het project, op de projectpagina die je via steenvlinder.nl/projecten kan vinden. Heb je vernomen dat wij iets gaan ontwikkelen en kan je dit nog niet vinden op de website, schrijf je dan in via het algemene inschrijfformulier op steenvlinder.nl. Je ontvangt dan een nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van nieuwe projecten. Opties worden pas toegewezen als alle informatie van de verkoop van de kluswoningen/kavels compleet is. Wij kunnen geen opties reserveren of eerder toewijzen.

Wat doet een koperscoach?

Onze koperscoach begeleidt je intensief in de optieperiode. Zij zorgt voor een zetje in de goede richting en organiseert (digitale) bijeenkomsten met de andere kopers, jouw toekomstige buren. En zij kan je in contact brengen met ons netwerk: bijv. een architect, een duurzaamheidsexpert en financieel adviseur. Zo ga je goed voorbereid van start!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!