Menno & Remke Boskoop

Jouw eigen thuis bouwen of klussen

Menno en Remke knappen een oud klaslokaal op in De Meesterproef Vlaardingen: "We liggen mooi op schema!"

En dat is fijn, want bij zelfbouw moet je veel zelf in de gaten houden. Je ontwerp, je budget, je tijd. Het is organiseren en aanpakken. Zelf of met een aannemer. Wat je maakt is nu, hoe je woont is straks de lange termijn. Die je zelf bent gestart.

Hoe werkt het?

Een huis bouwen of een woning verbouwen is een proces wat je stap voor stap aangaat bij Steenvlinder. Wij begeleiden je van optie tot bouw.

Jij bent zelf de baas over bouwstijl, materiaalkeuze en afwerking van jouw eigen woning. Logisch eigenlijk, want jij weet precies hoe je het liefst woont. Wij weten wat je zoal moet uitzoeken, daarom is onze koperscoach betrokken tijdens jouw optieperiode: die is 12 weken en bedoeld om je goed voor te bereiden op de mogelijkheden tot het (ver)bouwen van jouw droomwoning. Lees meer over hoe ons koopproces werkt bij 'Veelgestelde vragen' hieronder.

 

 • De voordelen van een zelfbouwkavel / kluswoning via Steenvlinder:

  • Vast product, vaste prijs
  • Begeleiding van onze Koperscoach
  • Inclusief een eigen warmtelus
  • Uitgebreid netwerk van adviseurs

Verwachte projecten

Kopen of huren?

Als je zelf aan de slag wilt gaan kan je uit ons aanbod kiezen wat bij jou past: een kluswoning, casco houtbouw of een zelfbouwkavel. Ook of het past bij jouw budget. Lukt het jou niet om een huis te kopen maar durf je wel aan te pakken om zélf bouw- en klusuren te steken in jouw droomhuis? Via onze stiching Steenvlinder INC bieden we ook kluswoningen die je eerst huurt, zelf helemaal opknapt en op termijn kan kopen. Een echt zetje in de rug om eigenaar te worden van jouw eigen eerste stekkie!

Samen bouwen?

We hebben ook projecten waar je met een groep samen kan bouwen. Ontzettend mooi idee, maar dan is het juist belangrijk om een helder proces met duidelijke afspraken te maken. Met de kennis en begeleiding van onze adviseurs helpen we toekomstige bewoners met keuzes maken, samenwerken en realisatie.

Projecten overzicht

 • Bekijk onze projecten op de kaart

 • Zelf bouwen
 • Samen Bouwen

Veelgestelde vragen Top 5

Wat is een kluswoning?

Een kluswoning is een lege woning in een bestaand gebouw waar jij zelf de regie neemt over hoe je de woning indeelt en afbouwt. Elke kluswoning heeft zijn eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. De meterkast wordt geplaatst op een vaste plek in de woning en de (nuts) kabels en leidingen leggen wij tot daar aan. Ook wordt de riolering aangelegd op een vaste plek in de kluswoning. Jij bepaalt en bouwt verder jouw keuze indeling, binnen de constructieve mogelijkheden van de woning.

Hoeveel klusbudget heb ik nodig?

Dat ligt aan wat je zelf gaat doen en wat je laat doen. En door wie. Vraag alvast rond in jouw familie en vriendenkring of iemand eerder heeft verbouwd of een idee heeft van kosten en inspanning. En let op, dit is een volledige verbouwing: alle muren, kabels en leidingen moeten aangelegd worden. En de afwerking is uiteraard ook belangrijk om mee te tellen. Deze kosten kan je al per m2 bijvoorbeeld gaan berekenen. Installatiekosten voor bijvoorbeeld ventilatie en aansluiting van een eigen warmtepomp zijn tevens belangrijke kosten om rekening mee te houden. In de optieperiode ga je alle verbouwkosten nader onderzoeken. Je krijgt een gratis schetsessie bij een architect die jouw indeling op maat schetst. Met deze schets kan je al offertes gaan aanvragen bij aannemers om er achter te komen wat jouw verbouwing gaat kosten. 

Wat is een optie?

Een optie is een reservering van een kluswoning. Een optieperiode duurt 12 weken waarin je jouw mogelijkheden onderzoekt. Wat voor huis wil je? Welke materialen wil je gebruiken? Kun je het betalen? Na de 12 weken besluit je of je de kluswoning wilt kopen.

Hoe kan ik een optie nemen op een kluswoning?

Bij elk project bij Steenvlinder geldt dat mensen zich moeten inschrijven voor een optie. Dat begint met het aanmelden van jouw interesse in het project, op de projectpagina die je via steenvlinder.nl/projecten kan vinden. Heb je vernomen dat wij iets gaan ontwikkelen en kan je dit nog niet vinden op de website, schrijf je dan in via het algemene inschrijfformulier op steenvlinder.nl. Je ontvangt dan een nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van nieuwe projecten. Opties worden pas toegewezen als alle informatie van de verkoop van de kluswoningen/kavels compleet is. Wij kunnen geen opties reserveren of eerder toewijzen.

Wat doet een koperscoach?

Onze koperscoach begeleidt je intensief in de optieperiode. Zij zorgt voor een zetje in de goede richting en organiseert (digitale) bijeenkomsten met de andere kopers, jouw toekomstige buren. En zij kan je in contact brengen met ons netwerk: bijv. een architect, een duurzaamheidsexpert en financieel adviseur. Zo ga je goed voorbereid van start!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand projectinformatie, tips en nieuws.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring