• Eigen Wiericke

Mijn Eigen Wiericke

Nieuwerbrug

Jij ontwerpt het, wij bouwen het

Een duurzame woning, gemaakt van hout

Zou het niet tof zijn als je zelf bepaalt hoe je woning er uit komt te zien, maar je niet hoeft drukt te maken over het zoeken van een geschikte architect en aannemer? Wat als je van tevoren duidelijkheid hebt over de prijs van je woning en je het van binnen helemaal naar eigen smaak kunt afbouwen?

In Mijn Eigen Wiericke starten we in het najaar van 2021 met een nieuw product: een CLT houtbouw woning die je casco krijgt opgeleverd, zodat je aan de binnenkant alle vrijheid hebt om te klussen. Heb je dan geen invloed op de buitengevel? Ook dáár bieden we tal van opties aan!

  • Ontwerp je woning van buiten samen met Steenvlinder

  • Steenvlinder bouwt het casco

  • Bouw de woning van binnen zelf af

Bouwen aan een nieuwe wijk

Mijn Eigen Wiericke wordt sinds 2019 ontwikkeld. In totaal zijn er 24 bouwkavels verkocht aan enthousiaste zelfbouwers die van A tot Z alles bouwen. Er zijn nog 4 kavels die door Steenvlinder ontwikkeld worden als casco CLT-woningen! Ben jij op zoek naar een cascowoning die je zelf mag afbouwen? Dan is dit iets voor jou!.

Houtbouw

Een huis bouwen volledig van hout is een mooi idee. Wij van Steenvlinder willen niet meer anders. Want het ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens duurzaam en heeft vele voordelen.

Locatie

Jouw eigen ontworpen huis, door ons gebouwd.

Een huis bouwen volledig van hout is een mooi idee. Wij van Steenvlinder willen je bewust van maken van dit duurzame alternatief. Want het ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens goed voor de toekomst en heeft vele andere voordelen. Wat krijg je straks van Steenvlinder?

Casco opgeleverd

De woning wordt casco opgeleverd. Daarbij is het mogelijk om het hout in het zicht te laten, bijvoorbeeld de muren of dragende balken van je huis. Zo krijgt je huis een heel andere uitstraling. Een beetje vakantiegevoel, vind je niet?

Zelf afbouwen

Casco opgeleverd betekent: van binnen leeg. Er is alleen een meterkast met aansluitingen. Je gaat zelf aan de slag om de woning verder in te delen en af te bouwen. De indeling heb je al besproken met onze architect. Dus je kunt zelf aan de slag met onze bouwwijzer óf huurt een aannemer in. 

Soorten

Bouwen in hout kan op verschillende manieren. Bij Steenvlinder werken we enkel met CLT (Cross Laminated Timber). Dit is zijn panelen kruislaagshout waaruit de wanden, vloeren en plafonds volledig kunnen worden neergezet!

De planning

Inschrijving

Najaar 2021 | Voorbereidingen
We bereiden het aanbod voor. Schrijf je vast in om op de hoogte te blijven en meer informatie te krijgen over CLT, de locatie en wanneer de verkoop start.
Januari 2022 | Webinar
We organiseren een online informatiebijeenkomst (webinar) waarin we je meer vertellen over het aanbod en over wat CLT precies is. Je kunt ons live vragen stellen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om een uitnodiging te ontvangen.
Eind januari 2022 | Prijzen bekend
Eind januari zijn de prijzen en informatie in het kluspaspoort bekend. Zo kan jij je gaan oriënteren op het aanbod.
Februari 2022 | Inschrijving
Vanaf begin februari kan je je inschrijven als koper en jouw woningvoorkeur doorgeven. Er vindt een loting plaats om de woningen toe te wijzen. Precieze data volgen.

Realisatie

Begin 2022 | Start optieperiode (12 weken)
Wanneer je ingeloot wordt voor een woning, gaan we samen aan de slag in de optieperiode.
Medio 2022 | Ondertekenen koopovereenkomst
Als je ontwerp af is en je zeker weet dat je de woning wilt kopen, teken je na uiterlijk 12 weken de koopovereenkomst.
Mei/juni 2022 | Start bouw
Wij verwachten in het voorjaar te kunnen starten met het realiseren van jouw eigen ontworpen huis.
Eind 2022 | Oplevering woning
De cascowoning wordt na realisatie aan jou opgeleverd. Nu kan je zelf aan de slag om de binnenkant af te bouwen!

Aan deze planning en informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze zelfbouwers gingen je voor!

Bekijk hier de bouwverhalen van andere zelfbouwers.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Karin Beukers.
Karin helpt je graag verder als je specifieke vragen hebt over de mogelijkheden van Casco houtbouw.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld je aan & blijf op de hoogte!

Meld je hier aan om als eerste nieuws te ontvangen over de ontwikkelingen rondom de CLT-houtbouw woningen in Mijn Eigen Wiericke. We laten je weten wat het aanbod is en wanneer de verkoop start!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer