Nijverhoek, Rotterdam

Start inschrijving Mei 2021

Op de hoek van de Nijverheidstraat en de Zinkerweg op Feijenoord staan 32 klushuizen met karakter. Samen met je buren knap jij deze panden uit 1900 op. Zo maak je zelf jouw eigen droomhuis, en bouw je samen aan een stukje stad.

In De Nijverhoek woon je op het stoere Feijenoord, een wijk met een typisch Rotterdamse sfeer. Het is er rauw en stads, maar ook rustig en groen. Met een mooi park voor de deur en de Maas om de hoek. Samen met je buren creëer je hier een gezellige buurt. Een plek waar de deur altijd open staat en je met elkaar de BBQ aansteekt.

Is een klushuis iets voor mij?
Natuurlijk! Je krijgt alle vrijheid om binnen de mogelijkheden van je pand zelf te bepalen hoe je deze in gaat delen. Wil je een atelier maken op de begane grond? Dat kan. Krijg je vaak visite en wil je een grote woonkeuken? Geen probleem. Is een groot dakterras een langgekoesterde wens? Ook dat is een optie. Bedenk samen met een architect wat het beste bij jou past!

En het grote voordeel: je doet het niet alleen. Je vormt samen met je 31 nieuwe buren een collectief. Het collectief krijgt hulp van veel adviseurs, zoals een architect, een kostendeskundige, een constructeur en een duurzaamheidsexpert. Bovendien zorgt Urbannerdam als procesbeleider voor een soepel proces.

Over de locatie
De woningen liggen tegenover het Naussauhavenpark, waar je een mooie wandeling maakt en kinderen kunnen klimmen en klauteren in de speeltuin. Zin in een terrasje? In de karakteristieke Villa van Waning komt een hippe horecazaak met uitzicht op de klushuizen.

Iets verderop sta je aan de Maas. Aan de kade vind je een indrukwekkend uitzicht op water, industrie, en de watertaxi’s die voorbij zoeven. Je fietst naar het centrum over de Erasmusbrug of via de Hef, twee iconen van Rotterdam.

Bereikbaarheid
Met tien minuten fietsen ben je in het centrum van Rotterdam en de Binnenrotte, met een kwartier bij de Witte de Withstraat, en nog sneller ben je op de Wilhelminapier en Katendrecht, waar je veel leuke restaurantjes, het nieuwe Luxor theater, Lantaren Venster en theater Walhalla vindt. Niet alleen fietsend is de stad dichtbij, de bus stopt ook nog eens voor de deur en je kunt zelfs een watertaxi naar de overkant nemen.

De woningen
De Nijverhoek bestaat uit een blok met 32 woningen, gebouwd rond 1900. De woningen zijn in de basis tussen de circa 90 en 150 m2 en kunnen optioneel nog worden uit- en opgebouwd. Er zijn 23 herenhuizen met tuin, 3 grote loftwoningen, 7 appartementen. Om deel te nemen aan het project moet je kunnen voldoen aan de financieringseis, gebaseerd op de eindwaarde van de afgekluste woning, deze varieert van €357.000,- tot €529.000,-.

Planning

Mei 2021
Start inschrijving
Augustus 2021
Koopovereenkomst tekenen en je droomhuis ontwerpen
Mei 2022
Start gemeenschappelijke renovatie
Januari 2023
Oplevering klushuizen!

Adres: Hoek Nijverheidstraat en Zinkerstraat in Rotterdam

Interesse in een klushuis?

Heb je interesse in een van de beschikbare klushuizen?
Laat hier je contactgegevens achter, dan houden we je op de hoogte via de mail.

Je meld je nu aan om hierover op de hoogte gehouden te worden.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring