Locatie

Het voormalig postkantoor aan de Deventerstraat 20 werd gebouwd in 1907-1908 en verving het toenmalige postkantoor. Het nieuwe gebouw werd ontworpen door Rijksbouwmeester C.H. Peters, hij was in deze periode verantwoordelijk voor de bouw van veel overheidsgebouwen, waaronder veel postkantoren. Hij werkte zelfs nog op het bureau van de bekende architect J.H. Cuypers, de man achter het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. Deze stijl zien we in het postkantoor ook wel terug!

In 1991 verhuisde het postkantoor en kwamen er winkels en kantoren in het gemeentelijk monument. Wat een eer dat wij nu aan de slag mogen om kluswoningen in dit historische pand te realiseren! 

Voorzieningen

Het prachtige gebouw ligt in hartje Apeldoorn. Eigenlijk zit alles wat je nodig hebt in de buurt. Winkels, een parkeergarage voor auto én fiets en ook fijn: de bus stopt bijna voor de deur. Natuurlijk hoef je in de binnenstad niet lang te zoeken naar fijne horeca. Ben je wel eens bij ’t Zusje geweest? Dat zijn straks namelijk jouw onderburen!

Het postkantoor in beeld

Postkantoor Apeldoorn

Het postkantoor in aanbouw 1907-1908
Bron: Philippe Gerard Starke

Postkantoor

Het postkantoor in 1910 - 1920

Trappenhuis

Het postkantoor in 1910 - 1920

Postkantoor

Deventerstraat in 1935 met links het postkantoor

Trappenhuis

Uitzicht op de hoek Deventerstraat/Kerklaan vanaf de bovenste verdieping in het postkantoor 1938

2e verdieping

Het postkantoor in 1960

Binnentuin

Burgemeester A.L. des Tombe koopt de eerste kinderpostzegels in het postkantoor - 1965

Centrum Apeldoorn

Bij het postkantoor
Archief: John Diks.

Centrum Apeldoorn

Postroof Apeldoorn postkantoor

*Alle historische foto's zijn afkomstig van www.geheugenvanapeldoorn.nl

Aanmelden Nieuwsbrief Postkantoor Apeldoorn

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer