Thomaskerk, Zeist

Wonen in de Thomaskerk

Leuk dat je interesse hebt om de ontwikkelingen rondom de Thomaskerk in Zeist te volgen. We staan aan het begin van een mooi plan en vinden het leuk als je op de hoogte wilt blijven, of zelfs wilt mee denken.

Steenvlinder heeft de Thomaskerk aan de Oranje Nassaulaan 35 gekocht met het plan hier woningen te ontwikkelen. De kerk wordt uiteraard behouden maar ondergaat een transformatie naar wonen. Het aantal woningen hangt af van de conceptontwikkeling.

We weten dat er meerdere plannen zijn geweest voor de kerk, helaas zonder succes. Daar hopen we verandering in te brengen. De kerk is een gemeentelijk monument en is door de gemeente al toegewezen als bestemming wonen. Door woningen te maken, met behoud van karakteristieke kenmerken, proberen we het gebouw nieuw leven in te blazen.

In de afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe we het gebouw kunnen transformeren naar (casco) kluswoningen. In dit traject hebben we ook de buurt en eventuele belanghebbende organisaties betrokken. We streven ernaar om een mooi plan neer te zetten wat omarmd wordt door de buurt.

Planning

Begin 2021
Start participatie en onderzoek
Voorjaar / zomer 2022
Voorlopig ontwerp
Medio 2023
Start verkoop

Is een kluswoning iets voor mij?

Wij weten zeker van wel, Je krijgt alle vrijheid om binnen de mogelijkheden van het monumentale pand zelf te bepalen hoe je jouw woning indeelt. Bedenk zelf of samen met een architect wat het beste bij jou past. Je kunt gebruik maken van het netwerk van Steenvlinder voor adviseurs zoals een architect, kosten deskundige, constructeur of duurzaamheidsexpert. Bovendien word je tijdens het proces begeleid door onze eigen koperscoach.

Locatie

Adres: Oranje Nassaulaan 35, 3708 GA Zeist

Aanmelden Nieuwsbrief Thomaskerk Zeist

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer