Steenvlinder praat met minister

Het was een bijzonder gesprek, tussen “onze Marnix” en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening Hugo de Jonge. Die overigens geen vreemden voor elkaar zijn. Want een kleine tien jaar geleden waren zij als wethouders in Den Haag en Rotterdam met dezelfde portefeuilles immers collega’s van elkaar. Het gesprek vond plaats op de tweede dag van het EPP-congres in Ahoy in Rotterdam.

Plannen maken samen met bewoners en gemeente

Samen met de gemeente Leiden, de ontwikkelaars BPD en Meyer Bergman én het bewonersinitiatief Nieuw Leids Bolwerk onderzoeken we de haalbaarheid van de gebiedsontwikkeling Energiepark en omgeving in hartje Leiden. Eerder dit jaar presenteerden we de uitkomst van de participatie aan de stad en gemeente. Samen maken we onze buurt!

Niet slopen, maar transformeren

In het Rijswijkse havenkwartier is ons project De Metamorfose een schoolvoorbeeld van een snelle transformatie van een leegstaand kantoorgebouw. Dit schalen we graag op als een oplossing voor het huidige woningentekort. Het kan snel, het is schaalbaar en daarnaast is hergebruik en respect voor bestaande bouw per definitie duurzamer dan sloop.

Samenwerken?

Meer weten over alle zakelijke mogelijkheden? Neem contact op met:

Michel Paalvast
06 460 91 966

Marnix Norder
06 117 22 639

‘Samen aan de slag met collaboratieve woonvormen’

We moeten bouwen, bouwen, bouwen. Maar voor wie? Hoe willen zij wonen? In hun eigen huis, maar hoe kijken zij naar de verbinding met hun buren, het buiten, het gebruik? Door meer te luisteren naar de (toekomstige) bewoners, die elkaar vinden en samen verder willen bouwen in deze wereld, kunnen hun ideeën een welkome deeloplossing zijn voor de krapte op de woningmarkt. 50-plussers kunnen doorstromen, jongeren kunnen hun eerste stap wagen.

Financieren

Investeer in trotse bewoners en stralende buurten. Maak zelfbouw en kluswoningen mogelijk op meer plekken in Nederland en voor iedereen. We hebben meerdere (particuliere) financieringsmogelijkheden. 

Vastgoed ontwikkelen

Slim gebruik van grond voor zelfbouw is een kans voor iedere stad. We kopen grond of panden risicodragend aan of investeren mee in gebiedsontwikkelingen. Samen geven we mensen de ruimte om zelf te beslissen hoe ze wonen.

Maatschappelijk ontwikkelen

Steenvlinder INC, helpt mensen met een afstand tot de woningmarkt aan een eigen huis. Zij klussen, huren en kopen hun woning in stappen. Dat vraagt arbeid en tijd. Tijd die ze binnen enkele jaren kunnen verzilveren met het kopen van hun eigen huis.

Eerste huur-bouw-koop zelfbouwers aan de slag met WikiHouse

In Almere hebben we iets unieks te pakken. Sociale zelfbouw via onze stichting Steenvlinder INC. Ofwel, zelf bouwen, huren en dan kopen. En dat ook nog via het open source houtbouwpakket van WikiHouse. In het eerste WikiHouse wijkje ter wereld gaan in totaal 27 huishoudens aan de slag met de bouwpakketten, waarvan 11 via Steenvlinder INC. De zelfbouwers van INC krijgen een klusbudget en begeleiding van onze bouwcoach en hebben een jaar om de woning af te maken. We hebben al een hoop mensen, met een afstand tot de hypotheekmarkt, geholpen aan een klushuis. Maar een kavel om een huis op te bouwen, bestaand uit honderden houten puzzelstukken, dat is ook voor ons voor het eerst! “Zelf je huis bouwen wordt altijd gezien als iets voor de rijken. Dit concept zet dat idee op z’n kop.” Aldus Marnix Norder, medeoprichter van Steenvlinder INC.  

Samen investeren in trotse bewoners
Meld je aan voor de zakelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer