Steenvlinder en Anders Financieren

Je eigen woning bouwen, in een bestaand oud gebouw of helemaal nieuw: zelfbouw is een hele leuke manier om je eigen ‘paleis’ te creëren. Bovendien is het goedkoper dan traditionele bouw. En duurzaam. Steenvlinder maakt dat mogelijk. 

We zijn gek op zelfbouw, omdat het bouwen is op een manier waar je energie van krijgt. Bouwen met mensen. Bovendien wordt de buurt er enthousiast van. En je versterkt de historie van een wijk. 

Er moet ook gefinancierd worden. Een gebouw (bijvoorbeeld een oude school) wordt gekocht door Steenvlinder. Vervolgens maken we het gebouw ‘klusklaar’. Dan kan een koper van ‘een stukje school’ zo aan de gang om zijn/haar eigen appartement erin te realiseren. Wij regelen de rompslomp eromheen. Dat is een heel ingewikkeld proces, maar Steenvlinder kan dat. We hebben het meer dan 600 keer gedaan. 

De financiering van de aankoop en het klusklaar maken van de oude school doet Anders Financieren voor ons en met ons. We hebben voor Anders Financieren gekozen, vanwege de maatschappelijk verantwoorde invalshoek. Steenvlinder zou niet anders willen dan dat. De wereld een beetje mooier maken. En daarbij belangrijk: wij willen financieren met beleggers, maar ook met particulieren. Via de uitgifte van obligaties kunnen we beide soorten beleggers bedienen. Een schoolgebouw, zoals in dit voorbeeld, heeft een historie en betekenis voor de mensen die er wonen en leven in de buurt. Via crowdfunding kunnen zij bijdragen aan de realisatie. Een mooi rendement voor iets waar je warm voor loopt bij jou in de buurt… Wat wil je nog meer? Oh ja, het risico is beperkt, omdat het gebouw onderpand is voor de obligaties. Samen met Anders Financieren kunnen we de combinatie maken van crowdfunding en institutioneel financieren.

Binnenkort komen we met de eerste projecten!

www.andersfinancieren.nl

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl