Bijzondere transformatie Koopmansstraat binnenkort van start

De zelfbouwers van Metamorfose in Rijswijk moeten nog even geduld hebben voor ze zelf mogen beginnen, maar dit voorjaar start de transformatie van het kantoorgebouw aan de Koopmansstraat. Samen met Rendon Onderhoudsgroep slaan Steenvlinder de handen ineen om het pand te ontwikkelen naar wooncomplex. Een mooie uitdaging, want er zullen verschillende groene maatregelen worden getroffen.

 

Het project Metamorfose, dat in oktober 2017 in de verkoop ging, is inmiddels zo goed als uitverkocht - op een enkele optie na. Enthousiaste zelfbouwers meldden zich bij Steenvlinder om aan de Koopmansstraat in het Havenkwartier van Rijswijk hun droomwoning te realiseren. Daarbij zorgt Steenvlinder voor al het collectieve en het casco, zodat de kopers in hun ‘lege doos’ aan de slag kunnen.

 

Alle kopers kiezen duurzaam “De ambitie van de klanten ligt hoog”, vertelt koperscoach Karin Beukers. “Tot nu toe hebben álle klanten gekozen voor duurzame maatregelen.” Door maximaal te isoleren en een warmte-terugwin-installatie te plaatsen, kregen zij korting op de kavelprijs. Steenvlinder stimuleerde hiermee duurzame keuzes. “Maar dat is niet de enige reden dat de meesten kozen voor duurzaamheid. Sommigen gaan zelfs een stap verder en ambiëren een gasloze, of nog beter een energieneutrale woning”. Om dat mogelijk te maken kunnen kopers op het dak van het gebouw zonnepanelen plaatsen. Rendon plaatst loze leidingen waardoor bewoners zonne-energie in hun meterkast kunnen ontvangen.

 

Justin Biemans, manager grote projecten Rendon: “Het is een prachtig initiatief dat Steenvlinder deze leegstand nieuw leven in blaast. Steenvlinder vertrouwt op de kracht van mensen zelf: door zelf te bouwen, maak je bewustere keuzes over jouw bijdrage aan de samenleving. De koper krijgt maximale vrijheid en zeggenschap. Als multidisciplinaire aannemer maken wij een stabiele basis voor zijn droomhuis. Zo zorgen we samen voor duurzame woningen, meer woonplezier en een grotere betrokkenheid bij de buurt.”

 

Een ware ‘Metamorfose

Andere werkzaamheden behorend bij het ‘klusrijp’ maken van het gebouw, zijn het maken van een nieuwe entree, nieuwe fietsenberging, de trappenhuizen, liften, nieuwe leidingen en invoeren. Het casco wordt deels aangepakt, er wordt een nieuwe galerij aan de binnen gevel gemaakt, waaraan de nieuwe woningtoegangen liggen. Als laatste worden de gevels groen gemaakt, door het aanbrengen van beplanting over de hele hoogte en breedte” vertelt Erna, projectleider van Metamorfose (Steenvlinder). Als Rendon klaar is, is het gebouw halverwege de transformatie. Dan kunnen de kopers aan de slag om hun eigen droomwoning af te maken. “Het is belangrijk dat er een aantal collectieve werkzaamheden worden uitgevoerd, voordat de kopers zelf het gebouw in gaan om te klussen. Zo hoeven ze het niet eerst over elk spijkertje in de hal eens te worden, en kunnen ze zich volledig richten op hun eigen woning.” Vervolgt Erna. “Steenvlinder kijkt ernaar uit om samen met Rendon Onderhoudsgroep een mooi project te realiseren!”

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl