Koopovereenkomst getekend voor Toussaintkade Leiden

De gemeente Leiden en Steenvlinder hebben de koopovereenkomst getekend van het schoolgebouw aan de Toussaintkade en de omliggende grond. Hiermee kan Steenvlinder starten met de ontwikkeling van de buurt met ruim 80 kluswoningen en zelfbouwkavels.

De nieuwe buurt bestaat straks in totaal uit ruim 80 woningen, zowel kluswoningen en nieuwbouwkavels. Hiermee komt er veel diversiteit in de samenstelling van huishoudens (zoals starters en gezinnen) en in de bouwstijlen. Bijzonder aan het project is dat 25 kluswoningen in de bestaande bebouwing en het monumentale schoolgebouw beschikbaar komen voor in Leiden woonachtige statushouders.
 
Wethouder Paul Laudy (Bouwen): “Ik ben blij met het plan van Steenvlinder: we krijgen er weer een zelfbouwbuurt bij waar mensen hun eigen droomhuis kunnen bouwen, helemaal naar eigen smaak en inzicht. Dit plan is extra bijzonder omdat ook Leidse statushouders hier een stap maken en kunnen bouwen aan hun thuis.”

De verwachte start van de verkoop is in het najaar van 2018. De kluswoningen en kavels worden eerst ‘klus-‘ en ‘bouwrijp’ gemaakt door Steenvlinder, waarna de kopers begin 2020 kunnen starten met het bouwen van hun eigen droomhuis.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg

    070 444 98 94

    info@steenvlinder.nl

W   www.steenvlinder.nl